Utmaning!

Denna utmaning har jag velat göra länge, men har inte känt mig stark nog för att kunna prata om mitt egna självskadebeteende. Att prata/skriva om självskada har för mig kunnat bli en triggande faktor. Men jag känner mig rätt redo nu, det tror jag iallafall =) 
Självskada är ett ämne som de hyshas mycket om. De finns allt för lite förståelse för ämnet och så många fördomar.
"man söker uppmärksamhet" .. "de är trendigt nu" "man tycker synd om sig själv" osv.
Sådant kan störa mig riktigt mycket..
Oförstående människor som tror att självskadan handlar om "jag skadar mig själv för att visa andra......" Medans sanningen är den att "Jag skadar mig för att VISA MIG SJÄLV......"
"Jag är värdelös och förtjänar smärta, MEN de är inte för att andra tycker de, utan för att JAG tycker de."
Självskada handlar om 0% självkänsla och ett starkt hat mot sig själv.

Jag kan dock förstå att folk uppfattar "oss" som bekräftelsesökande om man skulle säga att man känner sig värdelös. Men man måste då tänka på att de är inte bekräftelsen man vill ha (för den kommer tyvärr inte få mig att må bättre). Man vill bara att personen ska förstå att de är så man känner och att de är ärliga ord. 

Fördomar...
De är dom som iaf har fått mig till att inte våga öppna upp mig ang mitt självskadebeteende. Även om jag inte döljer kroppsdelar idag på samma sätt som tidigare så är de inte många som jag har pratat med om detta, antagligen just för att jag inte vill att folk ska tro att jag söker någon slags uppmärksamhet..

Så därför vill jag göra denna utmaning, skriva helt öppet och ärligt om mig själv i detta ämne. Skriva är ju en typ av terapi och jag hoppas att detta kan hjälpa mig att komma nått steg närmare att förstå mig själv och ev mina val till hur de blev som de blev =) 

Detta är iaf utmaningen: 

 
Jag kommer INTE skriva 30 dagar på raken, mest för att detta är fortfarande är ett känsligt ämne.
Mitt mål blir istället att jag ska ta mig igenom dessa punkter! 
Förhoppningsvis innan detta år är slut =) 
Detta kommer helt klart bli den svåraste utmaningen jag gjort hittills! 
 

Kommentera här: