Som hoptrasslade sladdar

Finns så mycket jag skulle vilja skriva, så mycket som jag vill få ur mig.. Problemet är bara att tankarna känns som hoptrasslade sladdar, jag kan inte reda ut dom..
 
De är så mycket på en gång, olika saker som tillsammans blir allt för mycket för mig att hantera, så jag blockerar.. trycker undan.. kanske inte så bra i längden, men de är de enda sättet jag vet funkar om jag ska fortsätta hålla mig över vattenytan just nu.. Försöker leva i nuet, vad kan jag göra NU för att må okej !?
 
Mycket kring barnen nu.. utredningen om barnens situation börjar lida mot sitt slut, vilket är skönt.. Den har skapat ångest, skuldkänslor och förtvivlan.. För mig har denna utredning bara varit positiv.. Fått bekräftat att jag är en bra förälder och jag gör rätt.. De finns ingen oro kring hur barnen har de hos mig..
Problemet har legat hos barnens pappa.. Hans oförmåga att förstå Tildas problematik och svårighet att vet hur en förälder ska vara. Detta har gett mig mycket ångest, men jag tränar på dagligen att intala mig själv att detta inte är mitt fel (förstår inte att man automatiskt lägger skuld på sig själv).. har försökt få honom att ta emot den hjälp som de erbjudit och försökt att hjälpa, men vill man inte bli hjälpt, är det inte lätt..
Så nej, det är inte mitt fel att de bedömer att han inte klarar av föräldrarollen.. Jag måste bara lära mig att inte känna skuld för detta..
 
 
 
På fredag ska jag o Tilda på studiebesök på en kortisverksamhet, vilket ska bli intressant! Tilda träffar ju inte på andra barn med svårigheter så att få gå på kortis skulle kanske kunna få henne att känna att hon inte är ensam, att de finns andra som hon! Och lite glad är jag över att hennes far (efter en massa skrik och svordomar) verkar ha gett sitt godkännande till detta.. (vi pratar inte med varandra utan får hjälp utifrån med detta så jag slipper höra hur hemsk han låter) :) stackars människa som måste prata med han..
Tilda ser iaf fram emot studiebesöket så de e kul!!
 
I övrigt så skiner solen :) forsätter de såhär så kanske vi har isfria gator om några veckor!! Våren är mer än välkommen!

'

Kommentera här: