Jobbigt...

'
..kan man säga att jag känner..

Fick samtal från specialpedagogen (en underbar människa) som ville prata lite om tilda.. Hon hjälper till väldigt mycke och man märker att hon vill tildas bästa!!

Hon ville återuppta kontakten med psykologen som gjorde tester på tilda, för att veta vad vi nu ska göra innan tilda börjar sexårs, och de e ju jättebra de med!!

Däremot de jobbiga är ju att varje gång man pratar om tilda hugger de till i mig och jag mår dåligt.. Min lilla prinsessa, att hon ska ha de så svårt... Ord som kommer upp är "grava svårigheter", låter inte bra men de e sanningen...

Kanske en förklaring kan vara bra :)

Tilda är sen i utvecklingen, rätt mycke faktiskt! Enligt psykologens tester ligger hon på en nivå som knappt en 4 åring.. och nu e hon 6 år.. Hon har svårt att prata, kommunisera och hålla "röda tråden" i samtal.. Hon förstår inte vissa saker som hon borde i sin ålder, frågor som hur, var och varför existerar inte för henne...
Självklart är man orolig för hur de ska gå på sexårs där de förväntas att hon ska förstå, men jag har svårt att se att hon kommer kunna de... Dock är ADHD eller nån diagnos ingen som verkar vara aktuellt.. Man får bara känslan av försening, samma bedömmning gjorde psykologen..

Men man får se på de som att hon har haft 6 tuffa år, och att hon är sen är ingenting emot de hon varit med om... Hjärtfel, operation, svår UVI är några saker som hon varit med om..

Man ser hennes svårigheter nu, som att de inte är så farliga, ingenting som hotar hennes liv, till skillnad från allt hon varit med om innan..

Så man e glad, över att få ha henne hos oss, att hon inte är sjuk och skulle de sitta någon ADHD eller liknande så spelar de ingen roll.. Men självklart är de jobbigt, jobbigt att höra ord som "grava" då de talas om henne...

Dagarna går..

'
..som vanligt fort.. Synd att man inte kan vara duktigare på att uppdatera bloggen, men man e som man e :)

Idag ska jag jobba kväll, C kommer hit och tar hand om barnen... Sen imorrn ska ju de till P.. Alltså har redan en vecka gått.. hemskt..

Nästa vecka blir de en ordentlig storstädning, känns som att de verkligen behövs, och jag har inte velat göra de då barnen e här..

Just nu är barnen i badkaret och har fullt upp me att hälla vatten på varandra.. De e inte lugnt här idag om man säger så :) men har man tur kanske de somnar tidigt då...

jaja, börja fixa sig lite, ut på balkongen i snöovädret... asså inte trodde jag att de skulle komma nå mer snö nu, de e ju ändå mitten av april..

2 veckor kvar nu..

'
..nästan iaf, tills mamma kommer!!

Ska bli kul!! Hon har inte sett min nya lägenhet än, eftersom vi bor så långt ifrån varandra så träffas vi ju inte så ofta..

Synd bara att vi inte har någon bil, hoppas på att vi får låna av P eller att han vill skjutsa oss, för de skulle vara kul att kunna fara iväg och göra nått... får kolla upp lite vad de har för nått i pite som sker!!

jaja, nu ska man ta och läsa lite i boken som man håller på med, sen blir de sängen nästa!!